17. KAMNIŠKI KROS

Gorsko-kolesarski Kamniški kros je uspel tudi 17. zapored, mednarodna dirka z oznako UCI C1, pa je v zanimivi in številčni mednarodni dirki v elitnih kategorijah pripadla slovenski šampionki Tanji Žakelj in Slovaku Michalu Lamiju. V 11 članski ženski konkurenci je odlično nastopila Tina Perše, bila je tretja, najboljši Slovenec v moški konkurenci je bil Boštjan Hribovšek na 12. mestu.

Calcit Bike Team je dirko gostil 17. zapored, Kamniški kros pa je privabil tekmovalce in tekmovalke iz celega sveta. Na startu je bilo 205 gorskih kolesarjev, od Kanadčanov, Ukrajincev, Srbov, Izraelcev, Italijanov, do Avstrijcev, Grka, Latvijca in številnih Slovencev. Prvo ime je bila Tanja Žakelj, druga tekmovalka z lestvice UCI, dvakratna evropska prvakinja in lanskoletna zmagovalka svetovnega pokala, ki je s konkurenco opravila brez težav; kljub temu, da se ni počutila najbolje, že po prvem krogu pa je ostala brez verjetno prve tekmice, Srbkinje Jovane Crnogorac, ki je imela tehnično okvaro.

»Rezultat je pričakovan, toda nisem se najbolje počutila. Proga je bila zahtevna. Bila sem previdna, da ne bi prišlo do padca. Začela sem močno. Po dveh krogih sem malo spustila tempo. Zdi se mi pomembno, da se udeležim takšnih dirk, kot je ta v Kamniku. Rada se pokažem doma in nastopim pred mladimi. Dobro se počutim, ker so vsi veseli mojih rezultatov. Zelo sem vesela, da klubi dobro delajo z mladimi. Prav gotovo jih je veliko opazilo, da se da uspeti v tem športu. Mladi so zagnani in vidijo zgled v meni in Blaži. V veselje mi je, da dajem športu nov zagon in energijo,« je po dirki povedala vselej zgovorna Žakljeva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja